Vad är höjda tillskott?

Höjdökande kosttillskott är helt enkelt kosttillskott som hävdar att man ökar individens höjd. Ämnen som förmodligen får folk att växa längre är tillgängliga i former som sträcker sig från injektioner till piller. Exempel är kalcium, multi-vitaminer och humant tillväxthormon (HGH).

En naturligt förekommande substans som lagligen kan fungera som ett höjande ökande tillskott är kalcium. Detta ämne stärker benen och gör dem mer täta, särskilt det hårda kompakta benet som omfattar mycket av skelettet. Eftersom ben blir tätare blir de också större och har större styrka för tillväxt. När skelettet växer, så gör resten av kroppen.

Två ytterligare ämnen, kondroitin och glukosamin, menas att bidra till benbyggande också. Dessa speciella tillskott förbättrar effektiviteten i brosk och material som används för att skapa ny benvävnad. Föredragandena rekommenderar emellertid att märkbara effekter kan ta månader att uppnå.

Multi-vitaminer innehåller ofta många av de mest fördelaktiga höjdrelaterade egenskaperna. Dessa piller formas ofta och marknadsförs i starka försäljningsställen som höjda tillskott. Några av de mer utbredda komponenterna av flera vitaminer som föreslås öka höjden inkluderar vitamin B2, vitamin D och vitamin A. Till exempel kan kalcium absorberas bättre av kroppen med hjälp av tillägget vitamin D. Förutom att hjälpa till med Kropp – särskilt tarmarna – ta in kalcium som behövs, vitamin D har också visat sig vara framgångsrik i att bygga benmassa, precis som andra multivitaminkomponenter.

Mänskligt tillväxthormon utgör en annan vanlig form av höjda ökande kosttillskott. Detta ämne uppträder naturligt i hjärnans hypofys och det bidrar till många aspekter av tillväxt, inklusive höghet. Liksom andra tillskott för ökande höjd, bygger substansen upp benstyrkan genom kalciumbehållning, och det genererar också starkare muskler. HGH förstorar organ, vävnader och enskilda celler, vilket bidrar till övergripande kroppsbyggnad. Eftersom nivån på naturlig HGH-produktion börjar gradvis minska med början i en persons 20-tal, behövs tillskott ibland för att bibehålla hormonets fördelaktiga effekter.

Individer kan i allmänhet ta höjda ökande kosttillskott på ett av tre sätt. Kanske är den vanligaste metoden oral intag, vilket vanligtvis innebär att höjda ämnen ökar i form av piller. En andra ofta genomförd tilläggsmetod är injektioner. Sprutor och vätskeformer är vanliga enheter i dessa prissatta kosttillskott. En mindre produktiv metod som vissa individer använder för höjande ämnen är att lägga en sprutad form av tillägget i munnen.