Vad är de bästa tipsen för behandling av ingrown bikini hår?

Ingrown bikini hår kan behandlas med hjälp av väteperoxid, vilket kan hålla det från att bli smittade. Vissa människor använder också akne mediciner på ingrown hairs. Naturliga behandlingar som aloe vera gel kan också vara ett effektivt naturmedel. Avlägsnande av det ingrowna håret med pincett eller för hand kan ta hand om problemet, men det kan vara svårt att få ut håret. Det finns också många förebyggande åtgärder som en person kan vidta för att förhindra ingrown bikini hår.

Det tenderar att vara väldigt lätt för en person att få ingrown hair när hon rastar hennes bikini linje. Ingrowna hår i detta område är ofta vanligare än de i andra områden, som ben eller underarmar. Det kan bero på att bikini håret är vanligtvis mycket tjockare, med grovare konsistens och rakning av området med en vanlig rakhyvel tenderar inte att fungera lika bra i bikiniområdet som på andra delar av kroppen. Bikini hår växer ofta i alla riktningar i stället för i bara en riktning som benhår gör, och det kan också göra det svårare att få en jämn, jämn rakning.

Behandling av ingrown hair i bikiniområdet med väteperoxid som dabas på en bomullspinne är generellt sett ett bra sätt att hålla håret från att bli smittade. Detta bör förmodligen hållas till dess att rodnad, svullnad och inflammation i området dämpas. Användning av akne medicin kan också fungera bra för att behandla ingrown bikini hår eftersom de stötar som bildas som ett resultat av ingrown hår har vanligtvis pus i dem och liknar finnar. Akne mediciner med salicylsyra kan vara den mest fördelaktiga för behandling av dessa områden. Aloe vera gel, antingen applicerad direkt från växten eller i form av en produkt som innehåller den, kan hjälpa till att lindra irritation och obehag som kan uppstå av håret.

Att ta bort ingrown bikini hår kan vara knepigt, men det kan vara möjligt med pincett. Innan en person försöker göra det, ska hon se till att hennes pincett är helt steriliserad för att undvika att infektera hårsäcken ytterligare. Det är viktigt att inte dra på det ingrowna håret, men försök försiktigt lyfta ut det. Efter att håret tagits bort bör irritationen börja gå bort. Det är nog bäst att rengöra området noggrant med tvål och varmt vatten både före och efter avlägsnandet av håret.

Det finns många sätt att förhindra ingrown bikini hår. Att ta hand om att exfoliera området korrekt före rakning kan vara det bästa sättet. Exfoliering kommer att sluga bort döda hudceller, som tenderar att öka risken för ingreppade hår när de är närvarande. Rakning av bikiniområdet bör också göras långsamt och med större försiktighet än vad någon får ta på benen, eftersom håret växer i varierande riktningar och det tenderar att vara mycket lättare att göra misstag som kan leda till stötslig, irriterad hud.