Vilka är de bästa sätten att öka kväveoxiden?

Kväveoxid spelar en viktig roll i många kroppsfunktioner, inklusive minne, blodtryck, erektilfunktion och sömnkvalitet. Rökning, högt kolesterol, åldrande och inaktivitet kan alla leda till låga kväveoxidnivåer, men det finns många sätt att öka kväveoxiden i kroppen. Dessa inkluderar motion, diet, multivitaminer och andra tillskott.

Övning är det vanligaste sättet att öka kväveoxidhalterna i kroppen. Alla typer av träning kräver att mer syre skickas till musklerna, och detta syre levereras av blod. Under träning pumpar hjärtat hårdare, vilket ger mer blod – och syre – till musklerna. Kväveoxid frigörs sedan genom fodret i artärerna.

När kväveoxiden frigörs, kommer blodkärlen att slappna av och vidga. Detta gör att mer blod kan passera genom systemet och i sin tur släpper ut mer kväveoxid. Att öka nivån av kväveoxid genom träning kan hjälpa till att sänka blodtrycket och hjälpa till med hjärtrelaterade problem.

Diet är ett annat viktigt och lätthanterligt sätt att öka kväveoxiden. Att tillsätta livsmedel som innehåller L-arginin kan höja halterna av kväveoxid i kroppen. Livsmedel rik på L-arginin inkluderar sojaprodukter, fisk, nötter, kikärter, magert kött och mejeriprodukter. Mat rik på vitaminer C och E borde också konsumeras. Exempel på dessa är broccoli, paprika och jordgubbar.

När vitaminerna C och E inte är vanliga delar av en diet kan ett multivitamin tas för att öka vitaminhalten i systemet. Detta kommer också att öka en persons nivåer av kväveoxid. Med C-vitamin och E-tillskott kan det också bidra till att höja nödvändiga vitaminhaltiga nivåer för att öka kväveoxiden, men omhändertagande bör vidtas för att inte överstiga den rekommenderade dagpenningen utan att först diskutera det med en läkare.

Ett annat sätt att öka kväveoxiden är att ta växtbaserade kosttillskott. Tillsatser sade att hjälpa till med detta inkluderar ginseng, kakao, arginin och chrysin. Var dock medveten om att vissa yrkesverksamma är försiktiga med att använda växtbaserade kosttillskott på detta sätt, för det finns lite vetenskapligt bevis för att sådana tillägg faktiskt ökar nivåerna.

Kakao, chokladkällan, är känd för att sänka högt blodtryck och kan minska risken för cancer. Arginin, en aminosyra, har förmågan att hjälpa till med impotens. Chrysin stimulerar frisättningen av testosteron, vilket kan leda till större muskler. Ginseng är känt för att ge energi och förbättra sexuell aktivitet. De flesta av dessa kosttillskott leder till en mer aktiv livsstil, vilket kan öka kväveoxiden.

Ett utmärkt exempel på en person som tar kosttillskott eller kväveoxidförstärkare är en bodybuilder. Kroppsbyggare engagerar sig i extrema träningspassar som faktiskt kan göra att kväveoxidhalterna minskar. En kroppsbyggare kan sedan ta L-arginintillskott för att ersätta den förlorade salpetersyran och hjälpa till med att återhämta sig snabbt.