Är det säkert att ta benadryl & undefinedundefinedtrade, medan du ammar?

Att ta Benadryl ™ medan amning anses vara säkert i normala doser, även om det är bäst för mödrar att konsultera en läkare före användning. Tillverkaren raser på försiktighetssidan och rekommenderar att kvinnor undviker medicinen medan de ammar, eftersom de utsöndras i bröstmjölk och nyfödda är särskilt känsliga för effekterna av antihistaminer. Studier har dock visat att effekterna på spädbarn inte uppträder i de flesta fall eller är vanligtvis ganska milda. Att ta Benadryl ™ när du ammar kan ha oönskade biverkningar på mödrarna, till exempel att minska bröstmjölkförsörjningen och orsaka sömnighet.

Eftersom det är en antihistamin vill många kvinnor ta Benadryl ™ för att kontrollera allergier. Det blockerar effekterna av histamin i kroppen och används för att behandla allergysymtom som rinnande näsa, nysningar och vattna ögon. Vissa kan använda det som sömnhjälp också. Kvinnor som ammar bör konsultera en läkare innan de använder Benadryl ™ eller den generiska formen, difenhydramin. I vissa fall kan läkare rekommendera att använda andra allergiska läkemedel, såsom fexofenadin eller loratadin, som i allmänhet är mildare när det gäller biverkningar.

Typiskt tar Benadryl ™ medan amning anses vara säkert i låga doser eller vid tillfällig användning, eftersom endast en liten mängd passerar i bröstmjölk. Studier visar att barn med minimal användning upplever få eller inga effekter från Benadryl ™ i bröstmjölk. Några biverkningar kan påverka bröstfödda spädbarn när mödrarna tar höga doser eller använder medicinen på lång sikt. Effekter på barnet inkluderar irritabilitet, kolik och sömnighet.

Även om det är generellt säkert för kvinnor att ta Benadryl ™ medan de ammar, finns det biverkningar som kan störa amning i sig. Benadryl ™ kan minska bröstmjölkförsörjningen, särskilt under tidigt efterparti när mjölken inte är väl etablerad. Höga doser av läkemedlet kan minska nivåerna av hormonprolactinet, vilket är nödvändigt för bröstmjölkproduktion. Kvinnor kan möjligen förhindra att detta händer genom att ta en enstaka dos av läkemedlet på natten efter dagens slutliga amningstest. När amning är väl etablerad minskar denna bieffekt eftersom barnets sugning håller mjölkförsörjningen stabil.

Dessutom finns det flera andra biverkningar på mödrarna som kan uppstå när du tar Benadryl ™ medan du ammar. Kvinnor kan känna sig extremt dåsiga eller yr. Det kan också orsaka huvudvärk, torr mun och svårighet att urinera. Om biverkningarna blir besvärliga eller hindrar amning, bör kvinnor överväga att byta till en annan typ av antihistamin.