Vad är sustanon biverkningar?

Sustanon är en injicerbar blandning av olika formuleringar av det manliga hormonet som är känt som testosteron. Sustanon används ofta av kroppsbyggare som en typ av steroidmedicinering och av läkare för att behandla medicinska tillstånd som orsakas av låga testosteronnivåer. Vanliga Sustanon-biverkningar inkluderar smärta vid injektionsstället, depression och utveckling av prostataproblem. Alla frågor och bekymmer bör diskuteras med en läkare.

Smärta vid injektionsstället är vanligt vid användning av Sustanon. Denna smärta är tillfällig och generellt inte allvarlig. Om smärtan inte går bort eller om det finns rodnad och svullnad nära injektionsstället, ska en läkare anmälas.

Viktökning och svullnad är vanligen rapporterade biverkningar av Sustanon. Svullnaden kan ses i någon del av kroppen, inklusive utveckling av smärtsamma, svullna bröst. Viktökning är troligen på grund av överskott av vätskauppbyggnad i olika vävnader i kroppen.

Andra Sustanon-biverkningar kan inkludera huvudvärk, akne eller håravfall. I många fall är dessa biverkningar lätta och orsakar inte att patienten slutar använda medicinen. I vissa fall kan biverkningarna vara svåra, och doserna måste ändras, eller läkemedlet måste avbrytas.

Reproduktiva eller könsbesvär kan utvecklas som Sustanon biverkningar. Prostata problem, som en svullnad prostatakörtel, kan utvecklas. En smärtsam erektion som inte går bort är möjlig när du använder Sustanon, ett tillstånd som kräver medicinsk behandling. En minskad mängd semen kan märkas under utlösning, och patientens spermier kan faktiskt minskas, vilket resulterar i en potentiell förlust av fertiliteten. Unga pojkar som använder detta läkemedel kan utveckla tecken på för tidig sexuell utveckling.

Psykologiska problem är också potentiella biverkningar av Sustanon. Patienten kan börja uppleva depression, ångest eller fientlighet. Dessa biverkningar är av stor oro eftersom patienten som upplever dessa biverkningar har större chans att skada sig eller andra. Det är viktigt att rapportera dessa symptom direkt till en läkare. I vissa fall kan ytterligare läkemedel ordineras för att bekämpa dessa psykologiska biverkningar. I mer allvarliga fall kan läkemedlet avbrytas helt.

Andra potentiella Sustanon-biverkningar kan inkludera ökad produktion av röda blodkroppar eller utvecklingen av tumörer, särskilt i levern. Gulsot, ett tillstånd som gör att huden och den vita delen av ögonen blir gula, kan uppstå som ett resultat av att använda Sustanon. Stuntad bentillväxt har också rapporterats när denna medicin används i unga pojkar.