Vad är vanliga orsaker till arm och ben svaghet?

Arm och bensvaghet kan orsakas av en mängd olika förhållanden, några av dem tillfälliga och andra kroniska. Överdriven motion är en orsak till tillfällig trötthet i de stora muskelgrupperna, även om detta inte anses vara äkta muskelsvaghet. Villkor som kan orsaka klinisk svaghet inkluderar neurologiska störningar, muskelsjukdomar eller skador, giftig överbelastning och vissa metaboliska sjukdomar.

Det finns många vanliga orsaker till arm och bensvaghet som inte orsakar larm och generellt blir bättre med behandling. Muskelsjukdomar på grund av att spela sport är ett exempel, såväl tillfällig giftig överbelastning i kroppen. Dehydrering kan också orsaka svaghet i svåra fall och kan åtgärdas genom att fylla på vätskor. Toxiner kan avlägsnas från kroppen genom att göra en avgiftande rengöring, såsom en juicefast diet eller genom att avbryta aktiviteter eller mediciner som kan orsaka överbelastningen i första hand.

Vissa neurologiska störningar kan också orsaka svaghet i arm och ben. Multipel skleros är ett tillstånd som stämplas av ökad svaghet, problem med balans och samordning, och ibland synproblem. Mer allvarliga men mycket mindre troliga förhållanden är Parkinsons sjukdom och Lou Gehrigs sjukdom. Dessa träffar ofta äldre mer än unga vuxna och tonåringar och anses generellt vara sällsynta. Detta gäller särskilt för Lou Gehrigs sjukdom.

Ibland kan sjukdomar som cancer också orsaka svaghet, även om andra symptom allmänt märks först. En annan möjlig sjukdom är diabetes, vilket kan leda till överkroppsutmattning och sjukdom vid obehandlad behandling. Andra möjliga orsaker inkluderar en elektrolyt obalans, vissa virus som influensa, sönderfallna muskler eller ligament och stroke.

Om arm och bensvaghet är svår och varar längre än ett par dagar utan känt trauma i svaghetsområdet, bör en läkare konsulteras för en tentamen. Även om svaghet är mycket sällan ett allvarligt problem, finns det villkor som bör uteslutas. Svaghet åtföljd av andra symtom bör alltid undersökas omedelbart, särskilt om neurologiska symptom föreligger. Dessa kan inkludera muskelträngning, förlust av balans, minskad koordination, personlighetsförändringar, synförändringar, yrsel, trötthet, minnesförlust eller svimmelhet.

Skaddsrelaterad svaghet är oftast åtföljd av smärta och ömhet i samma område. Även efter att smärtan har sänkt kan svagheten fortsätta tills muskeln har utövas tillräckligt tillräckligt för att återuppbygga vävnad. Detta bör ske under överinseende av en läkare eller fysioterapeut.