Vad är de vanligaste orsakerna till svullnad i armen?

Även om svullnad i armen inte verkar vara mycket allvarlig, är det ofta symptom på ett allvarligare tillstånd. De vanligaste orsakerna är ett brutet ben, en ansträngd eller förstörd muskel eller en infektion. I vissa fall kan vatten retention associerad med en diet rik på natrium eller ett dåligt fungerande kardiovaskulärt system också vara skyldig.

En av de vanligaste orsakerna till svullnad i armen är ett brutet ben. Typiskt uppträder svullnad som orsakas av ett brutet ben nästan omedelbart efter att rasten inträffar, och den är isolerad till ett visst område. Som vid varje paus är det viktigt att de som skadas söka medicinsk hjälp så snart som möjligt. Vanligtvis, när det brutna benet behandlas och placeras i en gjutning, kommer svullnaden associerad med skadan att minska relativt snabbt. Svullnad som inte går ner inom kort tid bör utvärderas för eventuell infektion.

En annan liknande orsak är en stam eller förankring till en av musklerna i armen. Som med ett brutet ben kommer svullnad i samband med en spänning eller förspänning upp mycket snabbt efter skadan inträffar. Vanligtvis är det bästa sättet att behandla det bara att vila den drabbade kroppsdelen och använda ett ispaket för att minska inflammationen. Personer som har drabbats av denna typ av skada bör vara säker på att pakka ispaketet i en ren, torr handduk för att förhindra potentiell hudskada från isen.

I vissa fall kan en infektion också leda till allvarlig svullnad i armen. Ett brutet ben, eller ett snitt, skrapa eller annan typ av nötning kan lätt smittas om det inte rengörs och omhändertas korrekt. Vid allvarliga infektioner kan receptbelagda läkemedel krävas för att fullständigt behandla tillståndet.

Svullnad orsakas också ibland av vätskeretention och förekommer oftast i benets nedre ände, nära handen. Vanligtvis är denna typ av svullnad orsakad av en diet som är hög i salt eller dålig cirkulation. Individer med detta problem kan tycka att det minskar deras saltintag och att vidta åtgärder för att förbättra deras kardiovaskulära hälsa kan få stor inverkan på vätskeretentionen.