Vad är träningsmattor?

Om du någonsin har tränat på ett träningsgolv i lövträ vet du hur obekväma det är. För att din kropp ska kunna utföra övningar som sit-ups, aerobics, Pilates eller yoga bekvämt, är en träningsmatta nästan alltid nödvändig. Gym eller träningsrum har vanligtvis en matleverans, eller du kan köpa din egen.

Många vill ha egna träningsmattor av hygieniska skäl, eftersom träningsmattor kanske inte tvättas ordentligt mellan träningspass. Träningsmattor kan köpas på din lokala sportvaruaffär för ca $ 20- $ 60 (amerikanska dollar). Tänk dock på att ju mer du spenderar desto bättre mattan kommer sannolikt att vara. En dyrare matta kommer troligen att ha överlägsen stoppning och dragkraft.

Padding och traction är de två huvudkvaliteterna som skiljer träningsmattor från varandra. Billigare mattor innehåller i allmänhet skumplastning som kommer att försämras och komprimeras över tiden. De är bra nybörjare mattor men förväntar sig inte en lång livslängd på mattan. Dessutom har billigare mattor en slickeryta. Den dragkraft som ytan ger är ett problem när du använder mattan för att utföra yoga, pilates eller någon annan träningsrutin som kräver att du håller specifika positioner. En matta med liten dragkraft gör att fötterna glider, vilket resulterar i konstant omplacering, vilket kan leda till eventuella påfrestningar eller skador.

Dyraare mattor tenderar att göra ett mycket bättre jobb med att hjälpa ditt träningspass. Många av dessa mattor innehåller luftfickor som ger en överlägsen kudde mellan din kropp och golvet. Luftfickorna försämras inte som skum, vilket leder till en längre livslängd. Dessutom möjliggör dragningen som vanligtvis tillhandahålls av dyrare träningsmattor användaren att träna utan att glida.

Även om dessa generaliseringar om billiga och dyra träningsmattor inte alltid är sanna, bör de fungera som riktlinjer när man överväger ett köp. Det kan vara möjligt att hitta en bekväm, luftfylld, klibbig matta för endast $ 30 dollar, eller om det är mycket lyckligt, mindre. Oavsett om du planerar att köpa en billig eller dyr matta – eller om du helt enkelt använder träningsmattorna som gymnastiksalen levererar – dina muskler och ben kommer att tacka dig. Träningsmattor hjälper till att göra ditt träning trevligare och mindre stressande.