Vad är de bästa lösningarna för trängsel?

Nasalbelastning sker av flera orsaker, bland annat en kall influensa, sinusinfektion eller allergier. Foderet i näspassagerna och bihålorna blir svullet, fäller slem där och förhindrar att det dräneras, vilket orsakar den stela, överbelastade känslan. Det finns många åtgärder för att försöka på trängsel, både för att lindra de omedelbara symtomen och hjälpa till att förhindra att den återvänder.

Torr luft kan orsaka eller förvärra trängsel, så en överbelastning är att lägga till en luftfuktare eller förångare till ett hem eller sovrum. Det finns befuktare som kan producera sval eller varm ånga, experter rekommenderar i allmänhet att man undviker luftfuktare som producerar varm ånga för ett barns rum, eftersom det är för lätt att slå över det och få en förbränning. Den ånga som produceras kan fukta luften och näspassagen och kan hjälpa till att lindra trängsel. Dessutom tillåter vissa tillsatser av mentholsalver, som också kan vara effektiva medel för trängsel. Om det inte är möjligt att använda en luftfuktare, ta en varm dusch eller ett varmt bad och andas kan ångan ha en liknande effekt.

Andra medel för trängsel innebär också att näspassagen fuktas. Saline nässpray kan användas så ofta som nödvändigt, eftersom de inte innehåller några beroendeframkallande ingredienser. Dessutom hittar många människor lättnad med en netpanna, som är en liten kruka fylld med varmt saltvatten. Potten täppas in i en näsborre, och vattnet löper i den näsborre och ut den andra. Förutom att vara utmärkta medel för trängsel kan neti-krukor också hjälpa till med frekventa sinusinfektionssjukdomar förhindra infektion när de används regelbundet.

Att äta kryddig mat kan också vara ett botemedel mot trängsel. Kycklingsoppa med tillsatt peppar, eller någon mat med tillsatt lök, vitlök eller chili peppar kan alla hjälpa till att lindra trängsel. Kom ihåg att vara hydratiserad och att dricka tillräckligt med vatten, samt varmt te. Ångan från teet kan också hjälpa till med trängsel. Varm kompressor placeras på kinderna och pannan kan också uppmuntra bihålorna att tömma.

Andra åtgärder för överbelastning sker under sömn. Kom ihåg att höja huvudet så att bihålorna kan tappa och lämna luftfuktaren. För att förhindra sjukdom innan den börjar, försök att få mellan sex och åtta timmars sömn varje natt, få regelbunden motion och äta en hälsosam och balanserad diet. Vissa människor tycker att det kan hjälpa till att klara trängseln med en snabb promenad utanför.