Vad är några lunginflammation symptom?

Namnet på lunginflammation hänvisar till en typ av lunginfektion som gradvis kommer upp. En smittsam organism som kallas mycoplasma pneumoniae orsakar vanligtvis det. Till skillnad från andra former av lunginflammation, är lunginflammation symtom mildare, speciellt vid infektionstart. Människor behöver vanligtvis inte omedelbar sängstöd och kan oavsiktligt överföra smitta till andra eftersom de fortfarande är uppe och runt. När tillståndet förvärras, kommer cirka två till tre veckor efter infektion att bli fler symtom.

Vid första gången kan lunginflammation vara indistinkt från förkylningar eller andningsvirus. Vissa människor har överbelastade näsor, huvudvärk och kan känna sig trött. Svalg hals kan följa eller kan vara närvarande vid starten och många människor har svaga feber. En av de stora skillnaderna mellan lunginflammation och standardkylan är att förkylning vanligtvis förbättras om två veckor. Symtom brukar bli värre efter två veckor och en person kan ha en stark våt hosta eller en torr hosta. Sömn blir utmanande eftersom hosta kan vara värre på natten.

Barn kan ha några symptom som skiljer sig från vuxna. Vissa barn har hudutslag och kan ha diarré, illamående eller kräkningar. Några barn kan visa tecken på att de har svårt att andas och vissa barn och vuxna får frysningar eller har svullna körtlar. Oavsett den allmänna milda naturen att gå lunginflammation, bör andningssvårigheter behandlas som en nödsituation.

Både vuxna och barn kan ha komplikationer med att gå lunginflammation. Vissa människor utvecklar öron- eller sinusinfektioner. En annan vanlig komplikation är bronkit. Unga barn med detta tillstånd kan vara särskilt sårbara för korsning.

När obehandlad, fortsätter lunginflammation symptom och kommer att skapa en torr hosta. Vissa människor kan återhämta sig utan behandling, men tillståndet kan förvärras. Vanligtvis, om du noterar tecken på att gå lunginflammation som hosta, trötthet, feber och huvudvärk, ska du se din läkare. De flesta fall behandlas lätt med vissa former av antibiotika och kan göra återhämtningen mycket snabbare. Följ läkarens råd om användning av andra läkemedel, som hostmedicin, för att behandla några symtom.

Vissa andningsvirus tenderar att inträffa under vissa årstider. Walking lunginflammation kan förekomma helst under året. Villkoren kan enkelt påverka en hel befolkning som bor tillsammans eller grupper av människor som regelbundet samverkar noga. Utbrott av denna sjukdom kan inträffa vid sommarläger och barn i skolor kan enkelt överföra detta tillstånd till varandra.

En annan definition av lunginflammation kan förvirra människor. Ibland när människor har lunginflammation av viralt ursprung, kallas det också som “walking”. Till skillnad från bakteriell lunginflammation behandlas inte virus lunginflammation med antibiotika.