Vad är vanliga orsaker till ledvärk på natten?

Fogarna kan bli ömma eller smutsiga av olika orsaker och ledsmärta på natten kan bero på samma orsaker till smärta under dagen eller ett separat tillstånd. Fibromyalgi kan vara en möjlighet, liksom rastlöst benssyndrom (RLS). Skador på leden kan också leda till smärta på natten, liksom tillstånd som artrit. Ofta kan lederna bli inflammerade på natten, särskilt hos menopausala eller före-menopausala kvinnor. Detta beror delvis på kost, träningsvanor eller sömnsvanor. En korrekt diagnos kräver ofta en resa till en sjukvårdspersonal.

Fibromyalgi är ett tillstånd där olika delar av kroppen blir extremt känsliga för tryck, vilket i sin tur orsakar en smärtsam känsla i olika delar av kroppen. Gemensam smärta på natten kan vara ett resultat av detta tillstånd, och andra symptom som sömnstörningar följer ofta smärtan. Det finns inget botemedel mot fibromyalgi, och behandlingen är i allmänhet inriktad på att hantera symptomen för att lindra tillståndet av tillståndet. Orsakerna sträcker sig från genetisk predisposition till höga stressnivåer, och i det senare fallet kan tillståndet försvinner eller försvinna om dagliga rutiner modifieras för att minska stress. Detta leder i sin tur till minskning eller eliminering av ledsmärta.

En skada kan också leda till smärta på natten. Direkt trauma kan skada ledband eller benens ben. Vad som kan tyckas som en mindre skada kan tyckas vara mer smärtsamt på natten eftersom svullnad och inflammation sannolikt kommer att uppstå om skadan är obehandlad. Kyckling av det drabbade området kan hjälpa till att minska svullnad och blåmärken, lindra lite av smärtan. Att vila i flera dagar och ta överklagande läkemedel är ofta tillräckligt för att hantera smärtan i ett sådant fall.

Rostlöst bensyndrom är ett tillstånd där en lidande känner ett nästan konstant behov av att flytta hans eller hennes ben för att lindra någon form av obehag, särskilt vid vila. Detta kan leda till överanvändning av benen, vilket orsakar ledsmärta. RLS följs också ofta av andra symtom, såsom sömnlöshet. Eftersom lederna blir överanvända tenderar ledband och muskler att dra åt. Medicin kan hjälpa till att lindra symptomen på RLS, och fullständig behandling innebär att man identifierar orsaken till tillståndet.

Andra tillstånd, såsom artrit, kan leda till smärta under dagen eller natten. Artrit uppstår när brusk i en ledd börjar bryta ner, vilket gör att benet kan gnugga på ben eller på nervändarna. Detta kan leda till bensporer, vilket kan orsaka ännu mer smärta. Artrit hanteras vanligtvis med medicinering, stretching och mild motion.