Är det säkert att använda diuretika under graviditeten?

Användning av diuretika under graviditet rekommenderas inte normalt, förutom vid vissa hälsoskador. De flesta över disken diuretika säljs för viktminskning ändamål. Dessa rekommenderas inte för någon, gravid eller inte, eftersom de kan orsaka hälsoproblem om de används under en längre tid. Ibland kan receptbelagda diuretika användas under graviditet hos personer med njurproblem eller vid extrema ödem. När de används ska de tas under direktsyn av en vårdgivare för att säkerställa säkerhet och effektivitet.

Ett diuretikum är ett medel som tar bort överskott av vätska från kroppen. De kan användas under vissa hälsoförhållanden om njurarna inte kan ta bort tillräckligt mycket vätskor på egen hand. De används också ofta som viktminskningshjälpmedel, eftersom många upplever puffiness eller vattenviktökning när de behåller vätskor. Användning på detta sätt rekommenderas inte. Vissa drycker, som kaffe eller te, kan också ha en diuretisk effekt.

I de flesta fall anses användning av diuretika under graviditeten inte säker på grund av risken för uttorkning. Detta gäller speciellt när patienter använder över diskversionerna. Även om överskott av vattentäthet kan leda till viktökning, är de flesta som behåller vatten faktiskt dehydrerade till att börja med. När kroppen inte får tillräckligt med vätskor, håller det på så mycket vatten som möjligt, vilket leder till uppblåsthet. Vanligtvis dricker mycket vatten tillräckligt för att avlägsna överskottet från kroppen för att avlägsna uppblåsthet.

Gravida kvinnor har en mycket större risk för vattentäthet än andra kvinnor. Detta beror på ökat blodflöde och produktion, liksom det faktum att många gravida kvinnor är delvis dehydrerade. Många gravida kvinnor dricker inte den rekommenderade mängden vätska per dag. Överdriven urinering och kräkningar på grund av morgonsjukdom kan förvärra detta problem. Av denna anledning rekommenderas inte diuretika under graviditeten, eftersom de kan göra dehydrering mycket värre.

Ibland kan hälsoförhållandena motivera användningen av diuretika under graviditeten. Om njurarna inte släpper ut vätskor korrekt kan de användas för att stimulera denna process. Detta bör endast göras under en doktors direkta övervakning.

Även kvinnor som inte aktivt tar över disken piller kan använda diuretika under graviditeten utan att ens inser det. Kaffe och vissa andra koffeininnehållande drycker har en naturlig diuretisk effekt. Om någon dricker dessa ämnen, bör de följas upp med vatten för att kompensera för de förlorade vätskorna.