Vad är karaktären hos en ectomorf kropp?

En person som är naturligt tunn anses ha en ectomorf kropp. Dessa typer av människor är genetiskt predisponerade för att ha denna typ av kropp och är typiskt mager hela livet. De behöver inte följa någon särskild diet eller träningsplan för att behålla en tunn kroppsbyggnad.

En ectomorf kropp är resultatet av en extremt snabb ämnesomsättning. Ektomorfer kan i allmänhet äta vad de vill, när de känner sig som det, och inte få någon vikt. Det betyder inte nödvändigtvis att de är hälsosammare än de med andra kroppstyper, eftersom de kan äta skräpmat och få minimal träning eftersom de inte ser det uppenbara negativa resultatet av att gå ner i vikt. Eftersom deras kroppar bränner kalorier så snabbt, måste personer med denna kroppstyp som vill gå upp i vikt öka sina kaloriintag. De kan behöva äta frekventa kalorimåltider och eventuellt även kosttillskott.

De med en ectomorf kropp har vanligtvis svårigheter att bygga muskelmassa. Deras muskler tenderar att vara små och lätta. Trots att de inte behöver träna för att bibehålla låg kroppsvikt, måste de ofta arbeta extremt svårt att utveckla starka muskler. Detta gör dem till en nackdel om de är intresserade av att tävla i sport där styrka är nyckeln. De ektomorfer som är intresserade av att bygga sina muskler bör fokusera på styrketräning med vikter, liksom att öka proteinet i deras dieter.

På grund av sin magra kropp kan ektomorfer vara ganska känsliga. De har ofta lätta ben och små leder. Deras ramar är vanligtvis smala, med smala axlar, kistor och höfter. Kombinerat med sin begränsade muskulatur, ger detta en kropp som kan vara något bräcklig. Ektomorfer kan ha större risk för skador än de med andra kroppstyper på grund av detta.

Ekomomorfa människor kan ofta tyckas vara högre än de verkligen beror på deras kroppsbyggnad. Många gånger är deras extremiteter mycket långa i förhållande till resten av kroppen. När den kombineras med en mycket smal, rak övergripande form skapas en illusion av extra höjd.

En annan egenskap hos ectomorf kroppen är känslighet för extrema temperaturer. Deras brist på muskelmassa och minimalt kroppsfett kan göra dem mer mottagliga för hög värme eller intensiv förkylning. Ectomorf kroppen kan ha svårt att reglera temperaturen i dessa situationer.