Vad är några sätt att få solbränna lättnad?

Solskydds relief är ofta ett pressbehov under de varma sommarmånaderna, när det är lätt att bli kraftigt bränt utan att märka det. Lyckligtvis finns det många sätt att hantera smärta, klåda och ömhet av solbränna, och många av dessa tekniker kommer också att påskynda läkningsprocessen. Solskyddsavlastning kan också bidra till att återställa huden, så att du inte kommer att utveckla läder- eller papyr hud i kölvattnet av solbränna. Ispåsar eller kalla tvättdukar kan hjälpa till att lätta på värmen, fuktgivare kan hjälpa till med klåda och varma, försiktigt exfolierande bad kan hjälpa till att lossa och ta bort död hud.

För att underlätta värmen i samband med solbränna kan ispackningar och kalla tvättdukar vara till stor hjälp. Om en solbränna har börjat klia, kan en kall tvättduk sprinklas med en sammandragande som tea tree olja eller häxhasel och sedan användas som kompress för att sänka nivån av klåda. Kallkompressor och ispaket kan användas av och på hela dagen med solbränna och vissa människor tycker även att det är bra att hålla ett mjukt plagg i frysen några timmar före sängen så att plagget kan bäras över det solbrända området För att hålla det svalt.

Solbränna tenderar också att bli extremt torra, vilket kan göra dem ännu kliar. Relief från en fuktkräm, calamine lotion eller aloe vera är ofta ögonblicklig, och det kan vara en bra idé att bära runt en behållare av lotion för att regelbundet röra upp en solbränna under dagen. Om klåda blir outhärdligt, slår det solbränna som hjälper till att lindra klåda utan att skrapa bort i den ömma huden. Du kan också hitta kylsprayer för solbrännahjälp hos många drogbutiker.

När en solbränna börjar läka och skala, kan ljummet bad med havregryn, majsstärkelse eller bakpulver hjälpa till att lindra klåda. Det varma vattnet kommer också att lossa den döda huden på toppen av solbränna, vilket gör det lätt att försiktigt avlägsna fläckig hud med en exfolierande trasa. Se till att inte skrubba för djupt medan du exfolierar, eftersom du inte vill skada huden och orsaka ärrbildning. En solbränna kan också torkas med en borsthudborst för att avlägsna död hud.

Medan en solbränna är läkning är det viktigt att undvika ytterligare sol exponering, vilket kan öka skadorna. Att använda en hudkräm för solbrännskador som innehåller SPF-skydd kan vara en bra idé, och det är också smart att ha på sig långa, långärmade kläder och solhattar för att skydda den solbrända platsen. När en solbränna har helt läkt, är huden vanligtvis fortfarande mycket öm, och du kanske vill använda extra starkt solskydd för att förhindra bränna från återkommande.

Förhindrande av solbränna i allmänhet är också mycket tillrådligt för personer som är trött på att leta efter solbränna lättnad varje sommar. Stark solskyddsmedel bör ofta appliceras för att skydda mot solbränna och åtföljas av långa, lösa kläder och solhattar. Solglasögon för att skydda ögonen från solen rekommenderas också starkt, speciellt för personer med ljusa ögonfärger som blå och grön.