Vilka är fördelarna med en alkalisk diet?

Det sägs att en hög surhetsgrad i kroppen kan orsaka ett antal hälsoproblem. Bland dessa problem är trötthet, tandhälsoproblem, ett dåligt fungerande immunsystem, för tidig åldrande och smärta. Den alkaliska kosten har ett antal fördelar, bland annat en högre nivå av energi, friskare tänder och tandkött, minskad sjukdom och minskad smärta. Det hävdas också att den alkaliska kosten har förmågan att sakta ner åldringsprocessen.

Om kroppens celler inte fungerar korrekt, kommer kroppen inte att kunna överföra och hålla ilt. Detta är orsaken till minskade energinivåer och klagomål på utmattning. Adenosin-troposfären (ATP) är en nyckelfaktor för att öka en persons energinivå och kroppens produktion av ATP beror på pH-nivå. Det hävdas att den alkaliska kosten kan minska surheten som hindrar ATP från att skapas och därigenom öka en persons energinivåer.

Syra i munnen gör att bakterier växer snabbt. En ökad takt av bakteriell tillväxt skapar en ökad chans att utveckla orala problem, såsom tandköttssjukdomar och tandförfall. Den alkaliska kosten kan effektivt minska nivån av bakterier som skapats i munnen och minska risken för tandproblem.

Förespråkare av den alkaliska kosten hävdar att ju hälsosammare kroppens celler är desto bättre är det att eliminera avfall. Försvagade celler eliminerar inte avfallsprodukter effektivt och lämnar kroppen öppen för invasion av smittsamma organismer. Kroppens celler fungerar inte vid sin högsta nivå när pH-nivån är för sur.

Kroppen behöver magnesium för att hjälpa led- och vävnadsfunktioner. En diet med för mycket syra i det orsakar förmodligen kroppen att använda upp sina butiker av magnesium för att kontrollera denna tillströmning av surhet. Som ett resultat finns det mindre magnesium kvar för att bekämpa värk och smärta. Med den alkaliska kosten kommer kroppen förmodligen inte att behöva slösa bort magnesiumreserverna och lämnar mineralet tillgängligt för att hjälpa lederna och vävnaderna.

Eftersom celler inte fungerar vid full kapacitet när kroppens pH-nivå är för sur, lider deras förmåga att reparera sig också. Det är känt att åldrande kommer från kroppen som saktar ner i sina ansträngningar att reparera celler. När dessa celler misslyckas med att få en tillräcklig nivå av syre kvarstår toxiner i kroppen och bidrar till för tidig åldrande. Med en alkalisk diet kan kroppen förmodligen rengöra sig och reparera celler snabbare. Resultatet sägs vara en minskning av åldringsprocessens hastighet.