Vilka är fördelarna med kvicksilveroljekapslar?

Kvällstapeloljekapslar kan erbjuda ett antal fördelar för personer som tar dem regelbundet, men några av de vanligaste är att hantera reumatoid artrit-symptom, lindra menstruationens obehag och rensa upp vissa hudförhållanden som eksem och akne. Inte alla kommer sannolikt att uppleva samma fördelar, eftersom mycket beror på individen såväl som arten av det underliggande villkoret. Hur koncentrerad oljan är och hur ofta den tas kan också göra skillnad. Kvälls primrosolja är härledd från kvälls primrosväxten vilket betyder att det är “helt naturligt” men det betyder inte nödvändigtvis att det är säkert för alla heller. Den som överväger att ta dessa kapslar ska vanligtvis prata med en kvalificerad sjukvårdspersonal för att diskutera riskerna och fördelarna på en mer personlig nivå.

På de flesta ställen finns kvälls primrose kapslar tillgängliga i disken i drogbutiker och naturliga livsmedelsbutiker, och de säljs ofta som kosttillskott. Oljan i dem är vanligen härledd från fröna av någon sort av primrose växt, som är känt vetenskapligt som Oenothera. Detta är ett biologiskt släkt som omfattar nästan 150 olika sorter av växt, vilket innebär att inte alla kapslar kommer nödvändigtvis att vara desamma, även de som tillverkas av samma märke. I de flesta fall är det inte ett hälsoproblem, men det kan påverka konsekvensen av resultaten över tiden.

En av de främsta fördelarna med att använda kvicksilveroljekapslar är att det kan lindra svullnad och smärta som kommer till följd av reumatoid artrit. Rheumatoid artrit är ett medicinskt tillstånd där en persons fogar blir inflammerade, och det kan vara mycket ont. Oljekapslar kan i vissa fall hjälpa till eftersom de vanligtvis innehåller höga halter av GLA, en typ av omega-6-fettsyra. Denna syra har antiinflammatoriska egenskaper som kan minska svullnad och irritation i hela kroppen.

Kapslarna är också populära bland kvinnor i deras reproduktiva år som letar efter ett naturligt sätt att lindra menstruationskramper och några av de känslomässiga och fysiska symptomen på premenstruellt syndrom (PMS). Samma antiinflammatoriska egenskaper som gör att örten är användbar för reumatoid artrit kan också hjälpa till när det gäller muskelkramper av menstruation. Bröstmörhet, krävningar för kolhydrater och tarmproblem kan också lugna sig när du tar kapslarna.

Kvällens primrosolja har också visat sig bidra till att minska flare-ups av vissa hudförhållanden. Vissa experter rekommenderar att kapslarna bryts och gnuggar lite av oljan direkt på den drabbade huden, men beroende på svårighetsgraden av tillståndet kan kapslar ge liknande fördelar.

En person som bor med eksem kan till exempel konstatera att det tar kvälls primrosoljekapslar regelbundet att hjälpa till att lindra inflammation och klåda som är förknippade med detta tillstånd. Det är särskilt effektivt när den underliggande orsaken till hudirritationen beror på svårigheter att omvandla kostfetter till GLA, vilket är relativt vanligt. Att ta oljekapslarna som ett GLA-tillskott i dessa fall kommer ofta att bota obalansen och kan resultera i en mjukare, tydligare hud. Acne-lider kan också dra nytta av. Kapslarna kan tas oralt för att minska mängden olja som produceras i hudens porer eller sprida sig över huden, vanligtvis vid sänggåendet, sedan av med mildt tvål och vatten på morgonen.

Människor lockas ofta till kvälls primrosolja eftersom det är “helt naturligt”. Denna märkning betyder inte nödvändigtvis att det är säkert att använda, men garanterar vanligtvis inte dess styrka. Resultaten varierar ofta vildt från person till person och det finns risk för att man själv kan behandla med växtbaserade kosttillskott kan missa eller förbise ett allvarligare medicinskt tillstånd som kan kräva en mer aggressiv behandlingsplan. Den som är orolig för ledsmärta, muskelkramper eller persistenta hudförhållanden bör oftast få läkarvård först.

Oljan anses generellt vara säker i små doser, men det finns risker för vissa människor, särskilt de som tar vissa receptbelagda läkemedel. Kapslar har varit kända för att interagera med ett antal läkemedel avsedda för blodförtunning och blodtryckskontroll, och vissa antipsykotiska läkemedel kan också orsaka potentiellt livshotande situationer när de tas i kombination med oljan.