Vad är vanliga hälsoproblem i samband med socker?

Hälsoproblem i samband med konsumtionen av socker är många. Eftersom raffinerad socker och hög fruktos majssirap är två enkla former som är de vanligaste tillsatserna i mat, är det till hjälp att veta hur många hälsoförhållanden man riskerar genom att äta för mycket.

Naturligtvis är ett av de stora hälsoproblemen i samband med konsumtionen av socker fetma. Raffinerat socker, och de i enkla kolhydrater som vitmjölbröd, står för det mesta av den viktökning som människor upplever efter att ha fyllt mognad. Speciellt eftersom nivået av fysisk aktivitet har minskat bland många i västvärlden och nivån på sockerkonsumtionen har ökat är det definitivt ett vapen som kommer att resultera i övervikt.

Att äta socker har också indikerats för att höja dåligt kolesterol samtidigt som man sänker bra kolesterol. Viktökning är indikerad vid härdning av artärerna som direkt bidrar till hjärtsjukdom. Dessutom spelar socker definitivt en roll när det gäller att utveckla vissa typer av diabetes.

Socker, särskilt det i fruktjuice, är också känt för att orsaka tandförfall. Konsumtion kan också göra en större risk att drabbas av tandköttssjukdomar. Således bör kraftig borstning av tänderna alltid följa konsumtionen av socker.

Det är dock att socker spelar en roll i hur vi beter sig också. Det har föreslagits att överskott kan orsaka depression. Det kan också resultera i hyperaktivitet eller humörsvängningar som en droppar från sockerhöjder till låga.

Nya studier tyder också på att för mycket socker kan sänka kroppens naturliga immunsvar. Människor som konsumerar mycket av detta ämne är mer benägna att få bakteriella infektioner än människor som undviker det. Socker är också indikerad i matsmältningsproblem, eftersom för mycket kan orsaka högre syrahalt i magen. Detta kan leda till diarré, särskilt hos dem som lider av irritabelt tarmsyndrom.

Gravida kvinnor som äter för mycket socker ökar riskerna för att utveckla preeklampsi. Faktum är att gravida kvinnor har sina urinnivåer övervakade för höga sockernivåer som en del av deras rutinmässiga prenatalvård. Många gravida kvinnor dra nytta av att undvika sötsaker så mycket som möjligt.

Några andra hälsoförhållanden där socker kan spela en roll inkluderar

Med så många hälsorisker som är förknippade med socker, hjälper det att få en guide för hur man undviker överskott. Några saker kan hjälpa till. Ät söt godis endast ibland. Undvik enkla kolhydrater som vitt ris och vitt mjöl. Ät inte förpackade livsmedel, särskilt spannmål. Läs etiketter på livsmedel för att se vilka innehåller socker eller hög fruktos majssirap. Undvik särskilt vanlig soda, eftersom det här är som att dricka flytande socker.

Även om vi inte alltid kan hoppa över bekvämlighetsmat, minskar användningen av förpackade livsmedel i hälften och undviker läsk det avsevärt minskar sockerintaget för många människor. Med tanke på hälsoriskerna skulle det vara gärna att försöka hålla intaget till ett minimum.