Vilka är de bästa tipsen för efterbehandling av tatuering?

Efter att ha tagit en tatuering avlägsnad är det viktigt att öva bra efterbehandling av tatuering. Alla välrenommerade läkare som utför tatuering avlägsnande tjänster kommer att ge patienterna skriftliga och muntliga efterbehandlingsanvisningar. Typiskt minskar de viktigaste övervägandena i efterbehandling av tatuering av patientens obehag, skyddar det drabbade området från irritation eller infektion och ger ytterligare skydd mot området mot sol exponering under de närmaste månaderna. Den som genomgår borttagningsförfarandet bör också vara medveten om symptom som kan indikera komplikationer som behöver läkarvård. Symtomen inkluderar blödning, oozing och höga obehagsnivåer.

Medan laser tatuering avlägsnas typiskt anses vara ett säkert och riskfyllt förfarande, resulterar det i en signifikant bränning på den plats där tatueringen avlägsnades. Initialt kommer patienterna att öva bra efterbehandling efter tatuering för att hantera smärtan från förbränningen och uppmuntra dess helande. För att hantera obehag kan en patient önska att ta en överklagande smärtstillande medel som rekommenderats av läkaren, även om vissa läkare varnar för att ta aspirin. Patienter kan också instrueras att regelbundet applicera en antibiotisk salva till det drabbade området och kan även erbjudas möjlighet att hålla svala kompressor mot platsen för att minska smärta.

Andra tips för efterbehandling av tatuering är att skydda webbplatsen mot irritation. Patienterna är vanligtvis uppmanade att inte använda några ämnen, inklusive krämer eller kosmetika, till området i minst 48 timmar efter proceduren, såvida inte deras läkare självklart har instruerat dem att göra det. Medan det är tillåtet att duscha under återhämtningsperioden, bör patienter undvika att nedsänka det drabbade området i badkar, simbassänger eller badtunnor, eftersom detta kan leda till infektion. Blåsning är normalt efter lasertatuering, och det är viktigt att inte välja eller störa några blåsor eller skur som bildas på tatueringsstället.

Efter tatuering avlägsnas kan huden vara mycket känslig för solen. Det är viktigt att skydda detta område från solens strålar i flera månader efter proceduren för att minska risken för solbränna och solskador. Detta innebär oftast att hålla området täckt av kläder så mycket som möjligt och ha på sig en hög SPF solskyddsmedel medan utomhus. Dessutom bör patienterna se till att de kontinuerligt återanvänder solskyddsmedel om de är utsatta under betydande tidsperioder som en del av deras efterbehandling av tatuering.