Vad är de bästa artritdrogerna?

Artrit kommer i många former och kan drabbas av människor i olika åldrar. Artritens sorter, även om många, beskrivs generellt som antingen reumatoid artrit eller artros. Oavsett sorten är lättnad av smärta och inflammation en viktig del av behandlingen. De bästa artritmedicinerna kommer att vara vilka som har den mest positiva effekten på patienten. Eftersom individuella svar på droger varierar, och på grund av risken för biverkningar kan det vara en svår process att hitta de bästa artritmedicinerna.

Slidgigt är den vanligaste typen av artrit, och resultatet av överanvändning av lederna eller från alltför stor vikt bärs av dem. Sportskador och enkel åldrande kan leda till osteoartrit samt övervikt under långa perioder. Eftersom brosket mellan ben bryts ner, uppstår styvhet och smärta när fogen flyttas. Huvudmålet med osteoartritbehandling är smärtlindring, vilket kan åstadkommas med artrit från något av ett antal kategorier.

Analgetika är enkla smärtstillande medel som acetaminophen, och dessa är mycket vanliga för användning som artrit. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) är också vanliga vid behandling av artrit, och inkluderar naproxen och ibuprofen. COX-2-hämmare är en klass av NSAID, men används mindre vanligt.

Rheumatoid artrit (RA) skiljer sig från artros eftersom det är en autoimmun sjukdom, snarare än bara en slitage ut ur lederna. Det är emellertid också möjligt att drabbas av båda typerna av artrit samtidigt. Av anledningar som är oklara för läkare är lederna nästan det enda området som påverkas av RA. Denna felfunktion i immunsystemet kan orsaka större skador på lederna än artros, liksom andra symtom än smärta, såsom feber, aptitlöshet och trötthet.

Ihållande svullna leder är också vanliga med RA, och förekommer ofta i symmetriska mönster. Med andra ord, om en hand påverkas, kommer den andra att vara lika bra. RA kan också påverka hjärtat och lungorna negativt och orsaka hudutslag. På grund av skillnaden i symtom och orsaker mellan artros och RA används olika artritmedicin vid behandling av RA. Till exempel är sjukdomsmodifierande antirheumatiska läkemedel (DMARDs) speciellt anpassade för att kunna behandla RA genom att förändra inflammationsförloppet och ibland stoppa dess progression.

För bästa resultat måste DMARDs användas tidigt och aggressivt, eftersom de kan ta månader att arbeta. Kortikosteroider, som ofta kallas steroider, kan snabbt minska svullnad och inflammation i lederna och på andra ställen. De är dock mycket potenta och kan orsaka allvarliga biverkningar om de används för länge eller för höga doser. Rådgivning med en sjukvårdspersonal är det bästa sättet för individer att bestämma vilka artritdroppar som är bäst för sina situationer.