Vad är några sätt att hålla sig vaken?

Det finns många olika sätt att hålla sig vaken, av många olika skäl. Med upptagna liv och långa dagar söker människor ständigt ett nytt sätt att hålla sig somna. Oavsett om det sker klasser och föreläsningar, tråkiga kontorsmöten, som kör över staden, tittar på tv, eller väntar på någon eller någonting, har folk en tendens att vilja slumra av. Detta kan skada jobbet eller skolan, eller bara obekvämt. Det finns sätt att bekämpa detta, och många är billiga, enkla eller praktiska.

Det mest uppenbara sättet att hålla sig vaken är att få tillräcklig vila. De flesta får mindre än sju timmars sömn, men ungefär åtta rekommenderas av många läkare. En tillräcklig mängd vila gör att kroppen kan stanna längre innan den stängs av. En omarbetande eller omläggning av någons dagliga aktiviteter är ett sätt att frigöra tid för mer sömn.

Förmodligen det mest populära sättet att hålla sig vaken i USA är koffein. Koffeinen som finns i kaffe, sodavatten, energidrycker och olika piller fungerar som en stimulans för kroppen. De flesta former av koffein påverkar kroppen i ungefär en timme och kommer i allmänhet att vara i tre eller fyra timmar. Även om vissa människor väljer att dricka mer än en kopp i taget, kommer koppar som är placerade ut över timmar, vare sig i början eller slutet av dagen, att hjälpa en person att hålla sig vaken genom stimulering av centrala nervsystemet.

Vid körning delar många människor många olika metoder för att hålla sig vakna. Från att öppna fönstret, att sjunga med sig till musik, för att bita inuti sin kind, kommer folk att använda dessa enkla metoder för att hålla hjärnan från att falla i inaktivitet och sömn. Vissa förare kommer att trycka på fötterna, skaka på huvudet, klämma sig själva eller göra andra saker för att hålla sina extremiteter rörliga och deras kropp ska koppla av.

Äta och dricka är två andra populära sätt att hålla sig vakna. Ofta sipprar eller tuggar en drink kommer att hålla en person vaken genom att stimulera matsmältningssystemet och sinnena i munnen och näsan. Drycken kan fungera som ett bränsle för att hålla en person energiserad. Ett annat sätt att hålla sig vaken är genom att hålla av sig ett naturligt badrumsbehov efter att ha druckit, obehaget kommer ofta att hålla en person vaken tills de är lätta. Att äta kan också hjälpa en person att hålla sig vaken. Detta är ett annat verktyg som används vid körning, och kan hålla händerna och munnen upptagen och frestelsen för sömn distraherad. En populär mat för att vara vaken under körning är solrosfrön. En handfull av skalade frön kan sättas i munnen, håller händerna upptagen med att ta bort skal och munnen är upptagen med att separera frön från skal.