Vad är de bästa vitaminerna för adhd?

Attention deficit hyperactivity disorder, vanligen kallad ADHD, orsakar en person att vara ouppmärksam, hyper och impulsiv. Läkare och alternativläkare rekommenderar normalt att man kompletterar en persons diet med mineraler och vitaminer för ADHD som är effektiva för att minska symtomen eller korrigera en näringsbrist som kan orsaka ADHD-symtom. En läkare kan rekommendera att en person med ADHD tar ett blodprov för blodintag i blodet för att bestämma de vitaminer som saknas i personens diet. De bästa näringsämnena och vitaminerna för ADHD är omega 3, vitamin B-komplex, vitamin C, magnesium, zink och protein.

Omega 3 är en fettsyra som en person bara kan få genom matkällor. Vissa studier har visat att kompletterande kost av barn med ADHD med Omega 3 kan bidra till att öka barnets förmåga att fokusera och minska aggressivt beteende. Medan det finns kosttillskott tillgängliga väljer många människor att öka sitt intag av Omega 3-livsmedel, vilket inkluderar makrill, albacore tonfisk, valnötter, jordgubbar och blomkål.

De mest populära och rekommenderade vitaminerna för ADHD är vitamin B3, B6 och B12. En läkare kommer att rekommendera att en person tar vitamin B-komplexet, så att en person bibehåller den rätta balansen mellan de olika näringsämnena som ingår i ett B-komplex. B3 används i kroppens produktion av energi genom omvandling av kolhydrater. B6 används av hjärnan för att producera serotonin- och noradrenalinkemikalier som är ansvariga för människans humör, respons på stress och förmåga att fokusera. B12 är involverad i hur hjärnan fungerar, och en brist kan orsaka depression, brist på koncentration och mental dullness.

Andra vitaminer har en direkt inverkan på sockernivån, vilket kan påverka humör och nervsystemet. Studier har visat att många människor med ADHD saknar vitamin C i sina kroppar. Vitaminet förstör gifter och bidrar till att reglera blodsockernivån. Magnesium lugnar nervsystemet, och det är involverat i produktion av serotonin. En brist kan orsaka att en person är irriterad och orolig.

Det finns också näringsämnen som styr de hyperaktiva symptomen som är förknippade med ADHD. I vissa studier har zink varit effektiv vid behandling av hyperaktivitetssymptom för ADHD. Att få tillräckligt med protein i en persons diet är ett av de viktigaste näringsämnena för att minska ADHD-symtom. Protein är involverat i många viktiga processer i kroppen, inklusive korrekt funktion av neurotransmittorer i hjärnan. Genom att äta rätt mängd protein varje dag, kommer en person att känna sig mer uppmärksam och mottaglig med dessa vitaminer för ADHD.