Vad är de bästa vitaminerna för omsättning?

Bland de bästa vitaminerna för cirkulation är vitaminerna A, C, E, niacin och tiamin. Vitamin A, även känt som retinol, är väsentligt för normal utsöndring av slem hos celler som leder i luftvägarna. Även om det kanske inte är lätt uppenbart varför vitamin A-figurer på listan över vitaminer som förbättrar cirkulationen kommer dess fördelar för denna vitala funktion att komma i fokus när man överväger att en av huvudrollerna i cirkulationen är att ge syrerikt blod till varje cell av kroppen. Andningsorganen kan inte ignoreras eller till och med avfärdas när man talar om cirkulation, vilket påverkar hela kroppen.

Vitamin C, som är askorbinsyra, är en av de bästa vitaminerna för att öka cirkulationen eftersom det ökar absorptionen av mineraljärnet, och det är nödvändigt att behålla integriteten hos blodkärlens väggar. Järn är en viktig del av hemoglobinet som är ansvarigt för att transportera syre till kroppens vävnader, och syrgaserat blod måste resa genom ett fantastiskt nätverk av blodkärl på väg till celler. Detta scenario av hur ett näringsämne beror på en annan bidrar till att illustrera att vitaminer för cirkulation eller någon annan vital funktion nästan alltid behöver närvaro av ytterligare vitaminer, mineraler och andra näringsämnen.

Tocopheroler, bättre känd som E-vitamin, hjälper till att bevara röda blodkroppar och hjälper till att förhindra deras för tidiga förstöring. De hjälper också till att sakta ner åldringsprocessen och har visat sig vara fördelaktigt hos patienter med hjärtsjukdomar. Trots att hälsoproblem kan förekomma i alla åldrar tenderar den mogna befolkningen att drabbas av fler hälsoproblem än yngre människor.

Att fördröja åldringsprocessen bör betraktas som ett indirekt sätt på vilket näringsämnen kan stärka cirkulationen. Förhindrande av tidig förstöring av blodceller gynnar cirkulationen, eftersom det inte finns tillräcklig tillförsel av dessa celler, en korrekt cirkulation kan inte äga rum. Niacin, även benämnt vitamin B3 eller nikotinsyra, är en annan av de vitaminer som förbättrar cirkulationen som kan verka orelaterad med cirkulationssystemet. Anemi är dock ett av de symptom som förekommer med en niacinbrist. Tiamin, som är vitamin B1, är avgörande för den övergripande korrekta funktionen hos det kardiovaskulära systemet.

Matkällor för vitamin A inkluderar mörkgröna grönsaker, morötter, gula frukter som aprikoser, potatis och gul majs. Vitamin C finns rikligt i citrusfrukter och fruktjuicer. Det finns också rikligt i många grönsaker. B-komplexfamiljen av vitaminer och E-vitamin finns i hela arvskorn som spelt, korn och kamut. Att äta en diet som huvudsakligen består av ekologiskt odlade grönsaker, arvskorn och frukt är det bästa sättet att säkerställa tillräckliga mängder vitaminer för god cirkulation.